Ads

ανοσοποιητικό βιταμίνες

Ενίσχυση οργανισμού....ΤΩΡΑ!

7:22 μ.μ.toniamakeupdiaries

Γεια σας φίλες μου και καλό μήνα σε όλους μας! Ο Νοέμβρης είναι επίσημα εδώ και πλέον μπαίνουμε για τα καλά στο χειμώνα! Ήδη το κρύο αρχίζει να γίνεται αισθητό και οι ιώσεις μας έχουν κάνει ποδαρικό από νωρίς φέτος!



Για αυτό το λόγο αποφάσισα σήμερα να μιλήσουμε για ένα θέμα τελείως διαφορετικό από αυτά που σας έχω συνηθίσει ως τώρα! Θα μιλήσουμε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σε καθημερινή βάση ώστε να του δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται για να προστατευτούμε από τις ιώσεις.

Δε σας λέω πως ακολουθώντας αυτά δε θα αρρωστήσετε ποτέ, αυτό θα ήταν ευτύχημα αλλά τουλάχιστον να μπορεί ο οργανισμός σας να περνάει εύκολα τις ιώσεις που συνηθίζουν να μας ταλαιπωρούν τώρα το χειμώνα.

Αυτά που θα σας προτείνω είναι κατάλληλα και για τα μικρά σας όσες έχετε ακόμη και για μωρά κάποια. Είναι πράγματα που ανακάλυψα κι εγώ σιγά σιγά, ψάχνοντας, διαβάζοντας, ενημερώνοντας, ρωτώντας!



Θα ξεκινήσω με το βασικό λοιπόν που είναι η διατροφή!!!! Θεωρώ τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή το Α και το Ω σε όλα όσα έχουν να κάνουν με τη σωματική μας υγεία.

Φροντίστε λοιπόν να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με πολλά φρούτα και λαχανικά, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες για την υγεία σας. Φυσικοί χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνη C, λαχανικά ως φυσικές πηγές ασβεστίου, ψάρια για τη βιταμίνη D. Ευτυχώς στη χώρα που ζούμε είμαστε πολύ τυχεροί, που μπορούμε να βρίσκουμε ακόμη φρέσκα και αγνά προϊόντα!



Από εκεί και πέρα φροντίζω να περιορίζω όσο γίνεται ανθυγιεινές τροφές και πολλά συντηρητικά από τη διατροφή μου, που μόνο να την επιβαρύνουν μπορούν.



Σε όλα τα παραπάνω ενισχύω τον οργανισμό μου αλλά και των παιδιών μου με κάποια σκευάσματα, που έχω ψάξει πάρα πολύ στο να καταλήξω σε αυτά και είναι όσο το δυνατόν περισσότερο απορροφήσιμα από τον οργανισμό μας.



Κάθε Οκτώβρη ξεκινάμε τη λήψη πρόπολης καθημερινά, ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού.  4 σταγόνες σε καθημερινή βάση αρκούν, ενώ σε περιόδους ίωσης 10 σταγόνες για τα παιδιά και 20 για τους ενήλικες είναι ιδανική ποσότητα. Λόγο της ιδιαίτερης γεύσης της αν δε μπορείτε να την πιείτε σκέτη μπορείτε να την αραιώσετε σε νερό, χυμό ή γάλα.  

Θεωρείται και το έχω διαπιστώσει και η ίδια εξαιρετικό μέσο ίασης για τον πονόλαιμο και γενικότερα για ιώσεις του λαιμού μας.



Παράλληλα το βάμμα πρόπολης έχει:
  • -          αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
  • -          είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιφλεγμονώδες
  • -          είναι μυκητοκτόνο
  • -          έχει επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα
  • -          θεωρείται αντιοξειδωτικό των ελεύθερων ριζών
  • -          είναι ιδανικό ως ανακουφιστικό μέσο στον πονόδοντο
  • -          εξασφαλίζει στιλπνότητα και λάμψη στο δέρμα κυρίως ως συστατικό κηραλοιφής και πολλές ακόμη ιδιότητες που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Για φέτος φρόντισα να προμηθευτώ με αρκετά βαζάκια βάμματος, τα οποία βρήκα σε εξαιρετική τιμή αλλά κυρίως ποιότητα από το Ηδύπλους -Σταύρος Βούλγαρης.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος προμηθεύτηκα και με νωπή γύρη, η οποία θεωρώ πως είναι το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί κάποιος να λάβει.



Περιέχει:
-  Πρωτεΐνες, λιπίδια, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες συμπλέγματος Β, C, E, φλαβονοειδή, εξαιρετικά αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακά, ένζυμα, αυξητικούς παράγοντες , προβιοτικά κ.α.
-      Η κατανάλωση γύρης παρατείνει την ζωή των κυττάρων προσφέροντας αντιγηραντική προστασία.
-          ενισχύει το ανοσοποιητικό
-   Δρα επικουρικά και πολλές φορές θεραπευτικά σε παθήσεις όπως ο προστάτης, στομαχικές διαταραχές, βοηθά σε προβλήματα εντέρου ,συντελεί στην καλή λειτουργία παγκρέατος και ήπατος, ρυθμίζει τη χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια, την υψηλή πίεση,
-          μειώνει το άγχος,
-          βοηθά τον οργανισμό ν’ αποθηκεύσει τη βιταμίνη C,
-          εξισορροπεί το ορμονικό σύστημα, και το σωματικό βάρος μέσω του μεταβολισμού.
-          Τονώνει επίσης την ερωτική διάθεση, μας χαρίζει δύναμη, και μας κάνει ευδιάθετους. 

Φροντίζω να καταναλώνω 1κγ σε καθημερινή βάση είτε πάνω στο μέλι μου το πρωί είτε μέσα στο φυσικό χυμό. Είναι νωπή γύρη και για αυτό συντηρείται στην κατάψυξη. Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση σε καμία περίπτωση όμως άσχημη! Ο μικρός μου τρελαίνεται με αυτή!



Να σημειώσω πως τα προϊόντα του κ. Βούλγαρη είναι εξαιρετικά, η διαχείριση του μελισσοκομείου είναι βιολογική προσπαθώντας πάντα να προστατεύεται η μέλισσα, το περιβάλλον και φυσικά ο καταναλωτής.

Εκτός των παραπάνω θα βρείτε επίσης φανταστικό μέλι, δοκιμάστε της καστανιάς – βελανιδιάς, θα με θυμηθείτε,  κηραλοιφές και κρέμες προσώπου. Οι τιμές για την ποιότητα των προϊόντων είναι πολύ οικονομικές και στέλνει σε όλη την Ελλάδα.

Άλλο ένα συμπλήρωμα που λαμβάνουμε οικογενειακώς είναι τα προβιοτικά της Bio-kult. Χρησιμοποιώ το πορτοκαλί, που είναι το μοναδικό που έχω βρει στο εμπόριο με τα περισσότερα στελέχη. Περιέχει 14 στελέχη και είναι ιδανικό για την προστασία του πεπτικού συστήματος. Ενισχύει το έντερο του οργανισμού κάτι που είναι πολύ βασικό.



Σε καθημερινή βάση φροντίζω να λαμβάνω ένα καψουλάκι εγώ και από μισό τα παιδιά μου. Σε περιόδους όμως γαστρεντερίτιδας ενισχύω με ένα ολόκληρο στα παιδιά ίσως και 2 αν η ίωση είναι πολύ έντονη. Βοηθάει πάρα πολύ στη γρηγορότερη αποκατάσταση του εντέρου. Το θεωρώ σωτήριο 
σε αυτές τις φάσεις!

Το προμηθεύομαι από ηλεκτρονικά φαρμακεία συνήθως που το βρίσκω αρκετά πιο οικονομικό, κάπου στα 13€ τη μεγάλη συσκευασία που περιέχει 60 κάψουλες.

Βασικό επίσης στην καθημερινή ενίσχυση είναι το μουρουνέλαιο! Το θεωρώ το πιο σημαντικό όλων για τον οργανισμό μας και για τη βιταμίνη D που περιέχει.

Τα τελευταία χρόνια προμηθευόμουν από Αγγλία ένα τελείως φυσικό μουρουνέλαιο, το οποίο όμως δε το άντεχα καθόλου στη γεύση και μυρωδιά. Σκέτη ψαρίλα!!! Ανακάλυψα όμως το Mollers, το οποίο πραγματικά με έχει σώσει. Η γεύση Tutti frutti που προτιμώ είναι εκπληκτική σε καμία περίπτωση δε θυμίζει μουρουνέλαιο αλλά τσιχλόφουσκα!



Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δε σε καλύπτει πλήρως στην απαραίτητη βιταμίνη που χρειάζεται ο οργανισμός αλλά σαφώς από το καθόλου είναι καλύτερο. Κι επιπλέον είναι το μοναδικό που δεν περιέχει συνθετική βιταμίνη Α.
1 κς την ημέρα ως ενίσχυση είναι μια χαρά για όλες της ηλικίες.

Γιατί μουρουνέλαιο;  Το μουρουνέλαιο προστατεύει από:
-          Καρδιακές παθήσεις
-          Αρθρώσεις & Οστεοαρθρίτιδα
-          Ραχίτιδα και οστεομαλακία
-          Όραση
-          Κατάθλιψη
-          Βελτιώνει σημαντικά την υγεία των μαλλιών και του δέρματος
-          Βοηθά στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, υγιή οστά και δόντια

Το προμηθεύομαι και αυτό από ηλεκτρονικά φαρμακεία γύρω στα 12€ το μπουκάλι και μπορείτε επίσης να το βρείτε σε φυσική γεύση και γεύση λεμόνι, τις οποίες δεν έχω δοκιμάσει.

Τέλος στα άμεσα σχέδια μου είναι η πρόληψη συμπληρώματος βιταμίνης C. Έχω καταλήξει στην φυσική βιταμίνη C σε μορφή σκόνης της Solgar. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά και πραγματικά δε καταλαβαίνω το λόγο, οπότε και είμαστε αναγκασμένοι να την παραγγέλνουμε από το iHerb. Η τιμή της είναι στα 17€ τα 250gr.



Μπορεί η ποσότητα να ακούγεται μικρή αλλά ουσιαστικά η λαμβανόμενη ποσότητα είναι ¼ κγ σε καθημερινή βάση για ενήλικες.

Η βιταμίνη C βοηθά στην:
-          Εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών
-          Στην ανανέωση των κυττάρων
-          Ενισχύει το ανοσοποιητικό
-          Δημιουργεί συνδετικούς ιστούς κολλαγόνου
-          Ενισχύει νύχια, μαλλιά, δέρμα και αρθρώσεις
-          Βελτιώνει τη ροή του αίματος
-          Στην αναγέννηση της βιταμίνης Ε

Αυτά είναι τα δικά μου “tips” για την ενίσχυση του οργανισμού μας τώρα το χειμώνα. Η αλήθεια είναι πως έχω βρει και ένα σιρόπι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, το οποίο δεν έχω μπει ακόμη στη διαδικασία να το φτιάξω οπότε και δε μπαίνω στη διαδικασία να σας το προτείνω εφόσον δε το έχω δοκιμάσει αλλά μόνο έχω ακούσει!


Περιμένω να μου πείτε τι κάνετε εσείς για τη δική σας ενίσχυση, αν ακολουθείτε ευλαβικά κάποιες καλές συνήθειες και αν έχετε ανακαλύψει εσείς κάποιους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης.


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ