Ads

βιβλίο διάβασμα

Η πριγκίπισσα ΤΕ-ΜΠΕ-ΛΑ!!!!!

4:29 μ.μ.toniamakeupdiaries

Ο βασιλιάς Γαργαλοπατούσας και η βασίλισσα Χρυσοδαχτυλούσα, βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση με την κόρη τους και πριγκίπισσα Τερέζα - Μπέλα - Λάουρα! Θα μπορέσει άραγε να διορθωθεί η κόρη τους, θα καταφέρει να κυβερνήσει τους Στριφτοτσουλιθρίτες; Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα, βασανίζουν το βασιλικό ζεύγος.....Θα τα καταφέρει άραγε η κόρη τους; Και πως θα αντιδράσει απέναντι στην επιχείρηση "Ξεσκονόπανο";

Θα τα μάθετε όλα στο υπέροχο βιβλίο της Μαρίας Τσιώνη "Η Πρικίπισσα Τε-Μπε-Λα και η επιχείρηση Ξεσκονόπανο", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Το βιβλίο συγκαταλέγεται στη σειρά Βατόμουρο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών.
Μπορείς να δεις αναλυτικά για το βιβλίο εδώ: https://goo.gl/PzbJW7



Η γνώμη μας!

Το βιβλίο αυτό έφτασε στα χέρια της μικρής μου Νεφέλης (6 ετών), έπειτα από τη συνάντηση των μαμαδο-blogger Θεσσαλίας (αν δε γνωρίζεις για αυτή τη συνάντηση μπορείς να δεις εδώ: https://goo.gl/LQ4l6P). 
Η Νεφέλη, είναι ένα παιδί, που από μικρό λάτρευε τα βιβλία! Προφανώς λόγο της ηλικίας και επειδή ακόμη δε μπορεί να διαβάσει, τα βιβλία για να "εγκριθούν" από την ίδια και να τα επιλέξει, θα πρέπει να πληρούν δύο βασικές προδιαγραφές! 

Η μία είναι να της αρέσει η εικονογράφιση του βιβλίου. Ωραία χρώματα, όμορφα σχέδια, αρκετές εικόνες, ενώ δε μπορεί καθόλου εκείνες τις σελίδες, που έχουν ολόκληρα κατεβατά, χωρίς καμία εικόνα. Το δεύτερο είναι να μυρίζει το βιβλίο όμορφα. Δε ξέρω γιατί αλλά κατά ένα περίεργο λόγο τη συναρπάζει το άρωμα του βιβλίου και του χαρτιού!

Το συγκεκριμένο βιβλίο, λοιπόν, πληρούσε και τις 2 προδιαγραφές και πέσαμε κατευθείαν με τα μούτρα στο διάβασμα! Η κόρη μου ενθουσιάστηκε! Αν και μικρότερη των ηλικιών, που αναφέρεται το βιβλίο, όλα έγιναν αμέσως εύκολα κατανοητά. Ερωτήσεις σωρό...τι θα γίνει μετά, γιατί η εικόνα δείχνει αυτό, γιατί εκείνο, γιατί το άλλο.....μέσα σε 2 μέρες το διαβάσαμε 6 φορές!



Θεωρώ πως είναι ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο, εύκολα κατανοητό και για παιδιά από την ηλικία των 4-5 ετών θα έλεγα. Η συγγραφέας, με έναν πολύ ευχάριστο και εύστοχο τρόπο, περνάει το μήνυμα στα παιδιά, πως πρέπει να είναι υπεύθυνα για το χώρο, στον οποίο ζούνε, να τον διατηρούν καθαρό, να σέβονται όσους συγκατοικούν στο ίδιο χώρο αλλά και τον εαυτό τους τον ίδιο, ακόμη και τα ίδια τα υπάρχοντά τους.



Αν, λοιπόν, ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, των απελπισμένων γονιών, όπως κι εγώ, που τα παιδιά τους δε συμμαζεύουν τίποτα και δίνετε ηρωικούς καβγάδες κάθε φορά, σου το συστήνω ανεπιφύλακτα! Είναι πολύ οικονομικό, πολύ ευχάριστο και διδακτικό. 

Δε σου λέω πως διαβάζοντάς το γίνονται θαύματα, όμως σίγουρα μετά από αυτό, στο μικρό τους μυαλουδάκι θα έχει τρυπώσει σίγουρα η έννοια της τακτοποίησης και της καθαριότητας, κι εσύ θα έχεις περάσει λίγες παραπάνω ώρες ξεκούρασης, απόλαυσης και συντροφιάς μαζί με το παιδί σου! Και κάθε φορά, που θα επανέρχεται το θέμα, πιθανόν να σε ρωτάει, όπως και η δική μου: "Γιατί μαμά; Θα με κάνεις σαν την Τεμπέλα πριγκίπισσα;;;;"

Σας φιλώ, ως την επόμενη ανάρτηση. Εύχομαι να σας άρεσε αυτή και περιμένω τα δικά σας σχόλια. Πως χειρίζεστε εσείς την όλη κατάσταση σε αυτό το θέμα; Έχετε διαβάσει το βιβλίο;


You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Πολύ ωραία παρουσίαση και ως περιεχόμενο και ως δομή, Τόνια! Χαίρομαι, όταν τα παιδιά εξοικειώνονται από πολύ μικρή ηλικία με τα βιβλία και ανακαλύπτουν κρυμμένους κόσμους εκεί μέσα! Να χαίρεσαι την κορούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Είναι ένας σημαντικός λόγος να υπερηφανεύομαι για την αγάπη της για τα βιβλία! Μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν σε όλους μας!

      Διαγραφή
    2. Μπορει να μην βολευει το δωματιο της οπως λες ομως το μυνημα το λαμβανει και καποια στιγμη θα .το βολεψει ειμαι σιγουρη

      Διαγραφή
    3. Αχαχαχα! Με αυτή την ελπίδα ζω Μαράκι! Ότι κάποτε θα το τακτοποιεί μόνη της, γιατί τώρα όταν της το ζητάω να το κάνει το λαμβάνει για τιμωρία!

      Διαγραφή
    4. Κουραγιο.εμεις ειμαστε μια μερα ετσι μια αλλιως

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη παρουσίαση Τόνια... Ένα έχω να σου πω μεγαλώνεις μία μικρή βιβλιοφαγοι... Η μυρωδιά του βιβλίου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα για αυτούς που λατρεύουν τα βιβλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου σε ευχαριστώ πολύ! Σοβαρά μιλάς τώρα;Δε γνώριζα καν ότι είναι σημάδι αυτό και μάλιστα ότι αποδίδετε σε γνώρισμα. Υπέθετα απλά ότι είναι ένα απλό "κουσούρι".....Και τον τελευταίο χρόνο το κάνει πολύ μα πολύ έντονα. Ειδικά σε ολοκαίνουργιο βιβλίο, αμέσως το μυρίζει και το σχολιάζει κιόλας, αν μυρίζει ωραία, έντονα ή όχι. Τι να πω; Έχω να μάθω πολλά ακόμη!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο Τόνια!!!Ελπίζω η μικρή σου να το ευχαριστηθεί...Θα συμφωνήσω με την 'Αννα σχετικά με την μυρωδιά του βιβλίου μιας και εγώ όταν το πάρω στα χέρια μου θα κάνω το ίδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ