Ads

θάλασσα ιώσεις

Το φαρμακείο των διακοπών!

1:20 π.μ.toniamakeupdiaries

Έχεις προγραμματίσει οικογενειακές διακοπές, έχεις πακετάρει βαλίτσες και είσαι έτοιμη για εξόρμηση! Stop.....κουτί πρώτων βοηθειών πήρες μαζί σου; Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε μετανιώσει, που δε σκεφτήκαμε να πάρουμε μαζί μας ένα τραυμαπλάστ, ή μία αμμωνία; Απλά πράγματα, όμως τόσο χρήσιμα, όταν είσαι σε διακοπές με παιδιά και όλα τα απρόοπτα είναι πιθανά!

Το σημερινό post, λοιπόν είναι αφιερωμένο σε εσένα, που θέλεις να έχεις τον παραμικρό έλεγχο και να είσαι εφοδιασμένη για παν ενδεχόμενο!

"Φαρμακείο με τα απαραίτητα"


Και για να μην αγχωθείς και αρχίσεις να τρέχεις πανικόβλητη, σου τα έχω χωρίσει σε κατηγορίες και τα περισσότερα είμαι σίγουρη πως τα έχεις ήδη σπίτι σου!


"Τσιμπήματα....τέλος"


Σίγουρα θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα αντικουνουπικό προϊόν, για να προστατευτείτε από τα ανεπιθύμητα κουνούπια. Προτίμησε λοιπόν, ένα οικογενειακό προϊόν, που κάνει για όλους, ώστε να εξοικονομήσεις και χώρο.

Αν είναι και φυσικό, όπως αυτό της Power Health, που διάλεξα από το Pharmnet.gr ακόμη καλύτερα. Συν το γεγονός πως είναι σε μορφή roll on και βολεύει πολύ, και θα το βρεις σε σούπερ πακέτο προσφοράς!
→ https://goo.gl/nmqUZE


Μη ξεχάσεις εννοείται το after bite του Korres "Μελισσόχορτο" αγαπημένο πολλών ετών πλέον και μάλιστα η φετινή ανανεωμένη συσκευασία με το μεταλλικό roll on μου αρέσει περισσότερο!

→ https://goo.gl/syjSdt


Επίσης απαραίτητη είναι μία αμμωνία, η οποία βοηθάει πολύ στα τσιμπήματα από μέλισσα. Προτιμώ την εκδοχή Kids για όλους μας. Είναι πολύ οικονομική και μπορείς να τη βρεις παντού.



Τέλος, αν είσαι πιο πολύ των φυσικών εκδοχών, τότε μπορείς να έχεις μαζί σου βαλσαμέλαιο, το οποίο βοηθάει πολύ στην ανακούφιση από τα τσιμπήματα κουνουπιών, αλλά επιπλέον, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως after sun αλλά και σε σοβαρά εγκαύματα, αφού βοηθάει πολύ στην επούλωση τους.



* Είτε το ακούσεις βαλσαμέλαιο, είτε σπαθόλαδο, είτε βαλσαμόλαδο, είτε λάδι υπερικού είναι όλα ένα και το αυτό!!!

Extras

Καλό θα ήταν επίσης μαζί σου να έχεις ξύδι, φροντίζω να παίρνω μαζί μου σε μία άδεια συσκευασία travel size, γιατί είναι ιδανικό για τα τσιμπήματα από σφήκα.

Κι επειδή πολλές φορές έχει τύχει να τσιμπηθεί κάποιος από μέδουσα, παίρνω μαζί μου και οινόπνευμα, που είναι ιδανικό για τα τσιμπήματα από μέδουσες!

Η κηραλοιφή, υπάρχει πάντα μαζί μου, μιας και είναι ότι πιο αγνό, οπότε μπορώ να τη χρησιμοποιήσω άφοβα σε τσιμπήματα και όχι μόνο.

"ΜικροΤραυματισμοί!"


Με παιδιά μαζί είναι αδύνατον να μην υπάρχουν μικροτραυματισμοί και γρατσουνιές! Οπότε τι θα χρειαστούμε μαζί;



✓ Οινόπνευμα ή φυσιολογικό ορό για καθαρισμό της πληγής
Οξυζενέ για τα μικρόβια της πληγής
Αποστειρωμένες γάζες  (https://goo.gl/HKktFm)
Τραυμαπλάστ

Το καλύτερο, όμως είναι το first aid kit της Bioderma, που είναι δώρο με την κρέμα Arrnica. Εξαιρετική και η κρέμα για μώλωπες αλλά έπαθα πλάκα με το κιτ, το οποίο είναι τόσο πρακτικό και βολικό, που πλέον το κουβαλάω πάντα μαζί μου, όπου και να πάμε!
→ https://goo.gl/eA8t58


* Από ότι βλέπετε προτιμώ τα τραυμαπλάστ με παιδικές παραστάσεις, για να τους αποστάσω την προσοχή από το κλάμα και τον πόνο, την ώρα που διαλέγουν αυτοκόλλητο! Και ναι πιάνει!!!!


"Ιώσεις"


Πολλές φορές δε λείπουν και κάποιες μικρο-ιώσεις στις διακοπές, οπότε φροντίζουμε να έχουμε κάποια βασικά μαζί μας όπως:



Depon σιρόπι για τον πυρετό (ή Algofren αντίστοιχα)
Depon αναβράζοντα για ενήλικες
Ψηφιακό Θερμόμετρο (https://goo.gl/aozQb4)
Προβιοτικά (για τυχόν διάρροιες)
Αλοιφή Betafusin

Για τα συγκεκριμένα προβιοτικά σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν, οπότε μπορείτε να δείτε παλαιότερη ανάρτηση εδώ: https://goo.gl/DtVjWa
ενώ τη συγκεκριμένη αλοιφή δε σας τη συστήνω, την αναφέρω όμως γιατί τη χρησιμοποιώ στα τσιμπήματα ψύλλων, όπου είναι επιρρεπής ο μικρός μου, μετά από συμβουλή της παιδιάτρου.

"Φυσικό Φαρμακείο"


Για το τέλος άφησα κάποια φυσικά "προϊόντα" να σας προτείνω, για εσάς (βάζω κι εμένα μαζί), που είμαστε λιγάκι πιο εναλλακτικές και προτιμούμε να χρησιμοποιούμε κυρίως τα φυτικά προϊόντα,


Βάμμα Πρόπολης

Εκτός του ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό και με έχει σώσει άπειρες φορές με το λαιμό, κάνει και για τσιμπήματα και διάφορα δερματικά. Επίσης είναι σούπερ για μικροτραυματισμούς, λόγο της επουλωτικής δράσης αλλά προσοχή γιατί τσούζει!




Αλόη

Ιδανική για όλες τις μορφές εγκαυμάτων και ως after sun. Άμεση ενυδάτωση και επουλωτική δράση. Όταν έχω φρέσκια τη διατηρώ σε βάζο στο ψυγείο.



Βαλσαμέλαιο (δες παραπάνω)




Έλαιο Άρνικας

Ότι καλύτερο για μώλωπες, μελανιές, ανακούφιση από ερεθισμένο δέρμα. 'Έχει επουλωτική και καταπραϋντική δράση.  



Ομοιοπαθητικά

Για όσους ακολουθούν ομοιοπαθητική και πάντα με τη συμβουλή τους γιατρού τους. Προσωπικά ακολουθώ στα παιδιά μου και είμαι πλήρως ικανοποιημένη, οπότε κάποια βασικά τα έχω πάντα μαζί μου.


"Extras"


Επιθέματα για φουσκάλες

Γιατί όλο και κάποιο παπούτσι μπορεί να μας ταλαιπωρήσει, ας τα έχουμε μαζί μας για παν ενδεχόμενο. Οι συγκεκριμένες της Compeed είναι εξαιρετικές και δε τις αλλάζω!   



✓ Αντισταμινικό

Και τελευταίο συμπληρώνω κάτι, το οποίο πολύ εύστοχα παρατήρησε μία αναγνώστρια μου και την ευχαριστώ πολύ, πως λείπει από τη λίστα, το αντισταμινικό. Συμβαίνει συχνά να εμφανίζονται κάποιες αλλεργίες κυρίως δερματικές, στις οποίες βοηθάει μέχρι να σας δει γιατρός.
Φυσικά πάντα με τη συνεννόηση του γιατρού, αφού αποτελεί φαρμακευτικό σκεύασμα.

Ελπίζω να βρήκατε εξαιρετικά ενδιαφέρον το σημερινό άρθρο και να σας βοήθησα αρκετά. Περιμένω τα σχόλια σας και φυσικά πείτε μου αν ξέχασα κάτι! Τα λέμε ως την επόμενη φορά, που θα σας γράφω από παραλιακό μέρος!!! Καλά να περνάτε...



Βρείτε με και εδώ:






You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμη λίστα λίγο πριν ξεκινήσουν η καλοκαιρινές διακοπές. Ευχαριστούμε πολύ Τόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική λίστα!Τη διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον και νομίζω πως θα μου φανεί πολυ χρήσιμη!
    Σας ευχαριστούμε:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ