Ads

βιβλίο γράμμα από χρυσό

#BookStories: Γράμμα από Χρυσό

12:37 π.μ.toniamakeupdiaries

Η Λένα Μαντά επιστρέφει δυναμικά, με ένα νέο βιβλίο, που οι πιστοί της ακόλουθοι θα λατρέψουν, ενώ οι νέοι θα το αγαπήσουν!



"Γράμμα από Χρυσό"




"Γράμμα από Χρυσό" αυτή τη φορά, πάντα με στην οικογένεια των εκδόσεων Ψυχογιός. Ένα βιβλίο, που κλείνει μέσα του 3 γενιές καταδικασμένες που έζησαν τον έρωτα παράλληλα με τα γεγονότα και την άδικη μοίρα, της Κωνσταντινούπολης του 1910.

Μέσα από το βιβλίο, ο αναγνώστης μπορεί να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, να δει και να ζήσει τόσο ζωντανά τα γεγονότα, το φόβο των Ελλήνων, τον ξεριζωμό αλλά και τον ρατσισμό.
Περιουσίες και γενιές, που χάθηκαν στο πέρασμα των δύσκολων εκείνων χρόνων. 

Ταυτόχρονα, ο έρωτας, που πάντα έχει πρωταγωνιστική θέση στα βιβλία της Λένα Μαντά, έρχεται να ταράξει τη γαλήνη δύο οικογενειών αλλά και να στιγματίσει τις επόμενες γενιές, που θα ακολουθήσουν.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ: https://goo.gl/jEsbjJ

Η γνώμη μου


Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο η αλήθεια είναι πως περίμενα πως και πως και όταν το ξεκίνησα δε με ενθουσίασε από τις πρώτες σελίδες. Όμως, μέσα μου έλεγα, δε μπορεί, Μαντά είναι αυτή, δε γίνεται να μην είναι ενδιαφέρον, δεδομένου πως έχω διαβάσει και άλλα βιβλία της και τα έχω λατρέψει!

Και ξαφνικά, γυρνώντας μια ακόμη σελίδα, άρχισε να με συνεπαίρνει και να βυθίζομαι όλο και πιο πολύ σε αυτό.



Από τη μία η Κωνσταντινούπολη, μία πόλη, που πάντα με ενθουσίαζε και μου κέντριζε το ενδιαφέρον και από την άλλη ένας έρωτας, που περνάει από γενιά σε γενιά και στιγματίζει 3 γυναίκες.

Είναι άραγε όλα τα παιχνίδια της μοίρας, του Κισμέτ και κατά πόσο είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε;

Σε μία εποχή, τόσο μακρυά από τα σημερινά δεδομένα. Αποφάσεις άλλων, που είχαν τη δύναμη να ορίσουν τις ζωές όλων. Μίση και βεντέτες μεταξύ οικογενειών, που δε προσπάθησαν να πάνε κόντρα σε αντιλήψεις, σε υπολήψεις, στον ίδιο τον έρωτα, στην ίδια τη μοίρα.



Μία λέξη που θα χαρακτήριζε το βιβλίο είναι η λέξη "Αν....". Αν τα δεδομένα και οι αποφάσεις ήταν άλλες, αν όλοι είχα το θάρρος να αντιμετωπίσουν τον έρωτα και τον ίδιο τον έρωτα με το σεβασμό που τους αξίζει, πολλά πράγματα ίσως να είχαν εξελιχθεί αλλιώς και πολλές ψυχές ίσως να μην υπέφεραν.

Ή μήπως τελικά κανείς δε μπορεί να ξεφύγει και να πάει κόντρα στη μοίρα;










You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ