Ads

απασχόληση βιβλίο

Ο Μαγικός Αυλός - Θεατρικό - Βιβλίο - Διαγωνισμός

8:11 μ.μ.toniamakeupdiaries

"'Ο Μαγικός Αυλός"


Πριν λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου, είχαμε την ευκαιρία και τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά, ένα θεατρικό της πολύ γνωστής και αγαπητής Κάρμεν Ρουγγέρη.

Αγαπάμε πολύ το θέατρο και οι δύο και μόλις ενημερωθήκαμε για την παράσταση δε χάσαμε καθόλου χρόνου. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, αφού στην επαρχία που ζούμε, δύσκολα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε συχνά καλές παιδικές παραστάσεις.



Ο Μαγικός Αυλός, μας μάγεψε από την πρώτη στιγμή. Είναι μία παράσταση ξεχωριστή, που έχει να δώσει πολλά σε ένα παιδί. Αυτό που δε φανταζόμουν ποτέ, μιας και σαν παιδί δεν είχα αντίστοιχα ερεθίσματα,είναι πως θα μπορούσε τόσο ευχάριστα ένα παιδί, να παρακολουθήσει, να κατανοήσει και να αγαπήσει μία παιδική λυρική παράσταση.

Το έργο είναι τόσο προσεγμένο και καλοστημένο, που σε παρασέρνει αμέσως! Εντυπωσιακά κοστούμια (υποψήφια για βραβείο), λιτά αλλά όμορφα σκηνικά, φωτισμοί και μουσική αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν οι φωνές των ηθοποιών!



"Το Καλό & το Κακό"


Το έργο έχει ως κεντρικό άξονα την αιώνια διαμάχη του καλού με το κακό και πως μέσα από διάφορες δυσκολίες πάντα το καλό θριαμβεύει.

Πολύ εύστοχα μέσα από την παράσταση, στέλνονται τα μηνύματα της υπομονής, της δικαιοσύνης, της καλοσύνης, της ευγένιας, της αγάπης και της συνεργασίας. Μόνο όποιος παλεύει στη ζωή του είναι νικητής και ανταμείβεται. Έννοιες και αξίες πολύ βασικές για τα παιδιά μας, που θα πρέπει να τα γαλουχήσουμε με αυτά για να είναι σωστοί ενήλικες αργότερα.



Πραγματικά αν η παράσταση βρεθεί στην πόλη σας, αδράξτε τη ευκαιρία και χαρίστε στα παιδιά σας κάτι πολύ πολύτιμο. Γιατί έστω και αυτό το ελάχιστον που θα αποκομίσουν θα είναι ένα πολύ σημαντικό λιθαράκι στην εκπαίδευσή τους.

Μία παράσταση που δε πρέπει να χάσετε και, όσοι είστε Θεσσαλονίκη ή έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε εκεί, μπορείτε να την απολαύσετε όλο το φετινό χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής.



Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://goo.gl/MM3dG8


"Το Βιβλίο"


Και φυσικά, όπως κάνουμε πάντα σε μία παράσταση που μας αρέσει, η μικρή μου ζητάει και το αντίστοιχο βιβλίο. Και εννοείται πως δε μπορώ να της το αρνηθώ, αφού τα λατρεύω κι εγώ.

Επίσης πιστεύω πως το παιδί έχει τη δυνατότητα μέσα από το βιβλίο να κατανοήσει καλύτερα τα όσα είδε ή άκουσε σε μία θεατρική παράσταση, να τα επεξεργαστεί, να παρατηρήσει κάτι που ξέφυγε στην παράσταση, αλλά ακόμη και να περάσει λίγο ευχάριστο αλλά ποιοτικό χρόνο.



Έτσι και με το βιβλίο "Ο Μαγικός Αυλός" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, που η κόρη μου λατρεύει να της διαβάζω πριν κοιμηθεί και να συζητάμε τα όσα είδαμε στην παράσταση. Επίσης το βιβλίο περιέχει και cd με ολόκληρη την αφήγηση του παραμυθιού, στη μορφή ακριβώς της θεατρικής λυρικής παράστασης, που παρακολουθήσαμε.


Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: https://goo.gl/ZgXwtZ

"Διαγωνισμός"

Και αφού η μικρή μου βιβλιοφάγος το λάτρεψε, δεν έμενε από την πλευρά μου να ζητήσω από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, να μου προσφέρουν ένα βιβλίο, για να το κάνουμε δώρο σε ένα τυχερό παιδάκι και να καλωσορίσουμε ευχάριστα τη νέα σχολική χρονιά!

Οπότε αναζητήστε την παρακάτω φωτογραφία στη σελίδα μου στο Facebook εδώ: https://goo.gl/gwbSAZ  ή στο προφίλ μου στο Instagram εδώ: https://goo.gl/DmdmeY και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό!









You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ