Ads

13 μπαλώματα βιβλίο

#BookStories: 13 Μπαλώματα

5:51 μ.μ.toniamakeupdiaries


Οι εκδόσεις Ψυχογιός, για άλλη μία φορά μας καθηλώνουν και μας προβληματίζουν με τη νέα κυκλοφορία τους, τα "13 μπαλώματα", της Πηνελόπης Κουρτζή.

Το βιβλίο μας μεταφέρει στη Μυτιλήνη, του 19ου αιώνα, την εποχή της Τουρκοκρατίας, όπου κάποια πράγματα ήταν απαγορευμένα ακόμη και στις λέξεις που μπορούσαν να σε στιγματίσουν μια ζωή.

Το ίδιο συνέβη και στη Νόρα. Γεννημένη από τον καρπό ενός κρυφού έρωτα. Μία νόθα κόρη, για την πιο επιφανή οικογένεια του νησιού, δεν ήταν παρά ένα μίασμα. Κι αυτό το μίασμα, όμως συνέχιζε να είναι ένα παιδί, που είχε τα δικά του ερωτήματα, αναζητούσε όσο τίποτα τη δική του ταυτότητα και αυτό έγινε αυτοσκοπός της.

Η Νόρα πάλεψε ως το τέλος της ζωής της να διεκδικήσει όσα της άνηκαν και να νιώσει την πλήρη δικαίωση. Γιατί καμία φορά οι λέξεις πονάνε, σε στιγματίζουν και γίνονται ένα με το πετσί σου.


Έτσι η Νόρα έμαθε να μπαλώνει. Να μπαλώνει με το δικό της μοναδικό τρόπο, συμπεριφορές, λέξεις, καταστάσεις...

13 μπαλώματα, τόσα χρειάστηκε να μπαλώσει η Νόρα στη ζωή της, φτάνοντας στη δικαίωση. 13 μπαλώματα το ένα πιο δύσκολο από το άλλο. Μπαλώματα, που την αφορούσαν άμεσα ή έμμεσα την οικογένειά της. Γιατί η Νόρα δε ξέχασε ποτέ την οικογένεια. Την αγάπησε, όσο τίποτα, όπως μόνα τα νόθα ξέρουν να αγαπούν.


Η γνώμη μου 

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία, που έχω διαβάσει τον τελευταίο χρόνο. Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα, με το κάθε κεφάλαιο να είναι πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο.

Ένα βιβλίο, που περιγράφει τόσο καθαρά τις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών, τους εγωισμούς και τα πάθη τους. Και το βιβλίο εξελίσσεται και οι καταστάσεις τρέχουν, με γνώμονα των εγωισμό του Στρατή και της Νόρας.


Στο βιβλίο, πρωταγωνιστής είναι η αδελφική αγάπη, η οποία μπορεί να είναι αληθινή και πραγματική ακόμη και αν το αίμα που κυλάει στις φλέβες της δεν είναι καθαρό.

Ένα τέλος ανατρεπτικό, που κανείς δε φαντάζεται. Ένα τέλος που σε καθηλώνει, γεννώντας σου το ερώτημα....μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος, ώστε να προστατέψει την οικογένειά του;

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ: https://goo.gl/UHDcDL







   

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ