Ads

ανάγνωση βιβλίο

#Bookstories | Το τίμημα

7:27 μ.μ.toniamakeupdiaries

Τα βιβλία είναι πάντα μία πολύ καλή συντροφιά για όλου! Ειδικά τις ημέρες των γιορτών αποτελούν και μία πολύ καλή ιδέα για δώρο σε μικρούς και μεγάλους. Σήμερα θα σας προτείνω το "Το τίμημα" που διάβασα πολύ πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μου άρεσε πολύ.

Πρόκειται για το βιβλίο της Νικόλ - Άννα Μανιάτη που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο και μιλάει για τη σχέση δύο παιδιών και πολύ αγαπημένων φίλων από την παιδική τους ακόμη ηλικία και το πόσο πολύ επηρέασε το άδικο μίσος του ενός αυτή τους τη σχέση ως ενήλικες. 



Ένα μίσος που διοχέτευσε ο ίδιος ο πατέρας στο παιδί του, τη μικρή Μαργαρίτα και πως αυτό το άδικο μίσος την επηρέασε ως άνθρωπο και ως ενήλικα. Και όταν 20 χρόνια μετά μάθει την αλήθεια, οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν είναι ολέθριες!



Η γνώμη μου

Ένα βιβλίο, που με συγκίνησε πραγματικά. Μέσα από τις σελίδες του και τους πρωταγωνιστές του βιβλίου, φαίνεται ξεκάθαρα πως επηρεάζουν οι καταστάσεις τη διαμόρφωση ενός χαρακτήρα, ειδικά όταν πρόκειται για το χαρακτήρα ενός παιδιού.

Πως ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του δύο πλευρές, το καλό και το κακό. Πως δε γίνεται να είμαστε από τη φύση μας φτιαγμένοι μόνο με ένα από τα δύο υλικά. Το θέμα είναι πως θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε το κακό και πως δε θα πρέπει να αφήνουμε ένα άσχημο συναίσθημα, όπως αυτό του μίσους να μας ορίζει και να γίνεται κυρίαρχος της ζωής μας.



Από την άλλη, όπως σε όλα τα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί, πάντα το καλό και το δίκαιο θριάμβευε και νικούσε. Έτσι και σε αυτό το βιβλίο η συγχώρεση και το καλό γίνονται νικητές του παιχνιδιού. Μόνο που το κακό έχει ήδη ορίσει το δικό του τέλος.

Ένα βιβλίο που με μάγεψε και με προβλημάτισε ουσιαστικά. Εύκολο στην ανάγνωση, με λεπτομέρειες, που σε βάζουν εύκολα στη θέση των ηρώων και γίνεσαι ένα με αυτούς. Είναι ε΄να βιβλίο, που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, γιατί έχει να δώσει πολλά καλά στοιχεία και να μας προβληματίσει σε βάθος.

Άλλωστε αυτό δεν είναι το ζητούμενο κάθε βιβλίου; Στο τέλος να μας προβληματίσει θετικά;


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά για το βιβλίο εδώ: https://goo.gl/nqnUc5

Εμείς θα τα πούμε σύντομα με κάτι νέο!












You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ