Ads

εκδόσεις άγκυρα παιδί

#Kidstories | Το Δωρο της Παπλωματους

7:57 μ.μ.toniamakeupdiaries

Γεια σας μανούλες! Σήμερα επιστρέφω με το καθιερωμένο μηνιαίο άρθρο - αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο. 
Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με το βιβλίο. από τις εκδόσεις Άγκυρα, "Το δώρο της Παπλωματούς".



Πολλές σίγουρα το γνωρίζετε ήδη, αφού είναι από τα πιο γνωστά εκπαιδευτικά βιβλία. Με πολλές κριτικές και βραβεία. Θα το βρεις σίγουρα στα ράφια βιβλιοθηκών αλλά αποτελεί και από τις πρώτες επιλογές των εκπαιδευτικών.

Έτσι το πρωτοάκουσα κι εγώ, από τη νηπιαγωγό, που είχε πέρυσι η κόρη μου. Έκανε συχνές αναφορές σε αυτό, μου είχε πει και κάποια πράγματα και αποφάσισα ως τελικά αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη μας.



Πρόκειται για ένα βιβλίο, αναφορά στην αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ, για να μάθουμε στα παιδιά μας την αξία του προσφέρω σε όποιον με έχει ανάγκη και βρίσκομαι εκεί όποτε με χρειάζεται. Υλικά αλλά και ψυχικά.

Ο συγγραφέας Τχεφ Μπριμπό, με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφει την απληστία και τον υπερκαταναλωτισμό των ημερών μας, στο πρόσωπο του άπληστου βασιλιά. 



Από την άλλη η Παπλωματού, είναι αυτή που αντιπροσωπεύει τη γενναιοδωρία, το είμαι ευτυχισμένος με τα λίγα, το νοιάζομαι και προσπαθώ για το συνάνθρωπό μου και τους γύρω μου.



Είναι ένα βιβλίο, που πρώτα διδάσκει εμάς τους ίδιους για τις αξίες που πολλοί μπορεί να έχουμε ξεχάσει. Για αυτό εσείς πρώτοι θα το αγαπήσετε.

Διαβάζετε ευχάριστα και είναι πολύ κατανοητό σε παιδάκια 5+. Με πολύ όμορφη εικονογράφιση, σαν να είναι ζωγραφισμένες οι εικόνες από χέρι καλλιτέχνη. Και με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, πως όλοι μπορούν να αλλάξουν, όλοι ακόμη και βαθιά μέσα μας κρύβουμε τον καλό μας εαυτό και πως όλοι μαζί αν προσπαθήσουμε μπορούμε να αλλάξουμε και να ομορφύνουμε τον κόσμο μας. 




Νομίζω τώρα πως την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να αγοράσεις κάποιο παιδικό βιβλίο θα ξέρεις ποιο είναι αυτό...










You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ