Ads

ανακάλυψη απολίθωμα

Dinosaurs are real!

5:43 μ.μ.toniamakeupdiaries



Πριν λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ με τα παιδιά μου το "Πάρκο των Δεινοσαύρων", που είχε έρθει στην πόλη της Λάρισας! Ήταν κάτι πολύ εντυπωσιακό, στο άκουσμα και μόνο για τα δεδομένα της πόλης! Πρώτη φορά κάτι τόσο μεγαλειώδες βρισκόταν εδώ! Κι επειδή τέτοιες ευκαιρίες στην επαρχία δε δίνονται συχνά, σκέφτηκα πως δεν έπρεπε να το χάσουμε κάτι τέτοιο!

Ο χώρος ήταν ειδικά διαμορφωμένος, με τον κατάλληλο σκοτεινό φωτισμό και τους ήχους των πραγματικών δεινοσαύρων να ακούγονται παντού! Το μέγεθος και ο όγκος αυτών των πλασμάτων, στην κυριολεξία σε αφήνουν άφωνο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως και πάλι είναι σε σμίκρυνση κάποιοι από αυτούς!

Ο κάθε δεινόσαυρος ήταν στημένος στο δικό του χώρο, μέσα σε πυκνή βλάστηση, άλλος κουνώντας το κεφάλι, άλλος ανοιγοκλείνοντας το στόμα του και άλλος κουνώντας τα μπροστά πόδια. Το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένοι φάνταζε τόσο αληθινό! Μικροί και μεγάλοι έδειχναν τον ενθουσιασμό τους!

Υπήρχαν αρκετοί δεινόσαυροι από όλα τα είδη, σαρκοφάγοι, φυτοφάγοι και ιπτάμενοι. Σε κάθε δεινόσαυρο υπήρχαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, περιεκτικές και κατανοητές.

Στο τέλος της έκθεσης υπήρχε και δεινόσαυρος απολίθωμα για να κατανοήσουν πλήρως τα παιδιά σε ότι έχει να κάνει με αυτούς, αλλά το καλύτερο ήταν η αμμοδόχος, όπου τα παιδιά με τα κατάλληλα εργαλεία καλούνταν να κάνουν εύρεση και εντοπισμό των απολιθωμάτων του δεινοσαύρου.



Είμαι σίγουρη πως τα παιδιά μου το απόλαυσαν όσο κι εγώ! Αν λοιπόν το Πάρκο των Δεινοσαύρων βρεθεί και στη δική σας πόλη μη διστάσετε λεπτό να το επισκεφθείτε και να γυρίσετε εκατομμύρια χρόνια πίσω στην προϊστορία με τη μηχανή του χρόνου!







Με φιλιά


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ