Ads

βούτυρο θρεπτικό

Μερέντα....από σπίτι!

6:40 μ.μ.toniamakeupdiaries

Τη λατρεύουν οι μικροί και την αγαπούν οι μεγάλοι! Πόσες γλυκές αναμνήσεις δεν έχουμε όλοι μας από αυτό το γνωστό σοκολατένιο άλειμμα για ψωμί; Κι όπως τα περισσότερα απαγορευμένα και ανθυγιεινά, είναι και τα πιο νόστιμα!

Μεγαλώνοντας, όμως και ειδικά από τη στιγμή που έγινα μητέρα, θέλησα τα παιδιά μου να μάθουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, χωρίς όμως να στερούνται! Κι έτσι ανακάλυψα πως μπορούσα να αντικαταστήσω το γνωστό αυτό γλύκισμα, με μία εναλλακτική εκδοχή του, πολύ γευστική και ταυτόχρονα θρεπτική, που πλέον λατρεύουμε οικογενειακώς! Είναι ιδανική για κολατσιό στο σχολείο, στην εκδρομή ως σνακ, ως απογευματινό αλλά και ως συνοδευτικό με τον πρωινό σας καφέ!

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την σπιτική μερέντα, είναι τα παρακάτω:

Υλικά*
50γρ. βούτυρο
50γρ μέλι άθερμο
50γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
100γρ. ταχίνι ολικής άλεσης



*Το βούτυρο είναι αγελαδινό από αγελάδες Grass Feed και δε το αλλάζω γευστικά με κανένα άλλο βούτυρο. Είναι καθαρό αγελαδινό χωρίς άλλα πρόσθετα και το βρίσκετε στα Lidl. Το μέλι από τη στιγμή που δε θα θερμανθεί στη συνταγή μας, προτιμώ το καθαρό άθερμο, για να διατηρήσει όλα τα ωφέλιμα στοιχεία του. Κουβερτούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλή. Προσωπικά προτιμώ αυτή με περισσότερο ποσοστό κακάο, καθαρά γευστικά. ταχίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι, επάνω σε μπαιν μαρι, προσθέτω την κουβερούρα σε κομματάκια να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτω και το βούτυρο και ανακατεύω, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο βαζάκι που θα διατηρήσω το άλειμμα προσθέτω το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύω καλά να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτω και τη σοκολάτα και ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.



Αυτό ήταν! Αφήνω στην άκρη να στερεοποιηθεί το μείγμα και να γίνει έτσι.



Προσωπικά μου αρέσει πολύ με κομμένες φέτες μπανάνας. 



Δοκιμάστε το και απολαύστε το!

Καλή επιτυχία!

Print Friendly and PDF



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τελεία συνταγή... Προσωπικά δίνω στη μικρή μου μόνο ταχίνι με κακάο και όχι μερέντα οπότε είμαι σίγουρη ότι θα της αρέσει πολύ και αυτή η εκδοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου για παιδιά μου δεν έχουν εθιστεί στα έτοιμα γλυκίσματα και δεν τους είναι τόσο οικείες οι γεύσεις, σίγουρα θα το λατρέψουν! Και κακά τα ψέματα είναι μία πολύ καλή εναλλακτική να μη νιώθουν "στερημένα" από τα έτοιμα του εμπορίου!

      Διαγραφή

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ