Ads

Διαγωνισμός ιδέες

#Kids: 10 Ιδέες για κολατσιό στο σχολείο & Διαγωνισμος

7:12 μ.μ.toniamakeupdiaries



Εμείς οι μαμάδες, ένα από τα καθημερινά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τώρα που άρχισαν τα σχολειά, είναι το "Τι θα φάω μαμά σήμερα;". Κάθε μέρα έχουμε να σκαρφιστούμε και μια ιδέα, που θα αρέσει στα παιδάκια μας. 

Έτσι λοιπόν, σήμερα ετοίμασα μία λίστα με τα 10 πιο αγαπημένα snack της κόρης μου, αλλά και πολλών ακόμη παιδιών, ώστε να μην έχετε το άγχος της προετοιμασίας και της τελευταίας στιγμής.

"Top 10 Snack"


1. Τόστ με κασέρι, αυγό & μαγιονέζα
Προτιμήστε το κρύο και προσθέστε λίγο μαγιονέζα (ιδανικά σπιτική) για πιο γευστική απόλαυση. Συν του ότι έτσι το παιδί σας που δε συμπαθεί το αυγό θα πάρει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες από αυτό.



2. Αυγοφέτες
Μία εναλλακτική για να φάει το μικρός σας το αυγό. Ανάλογα την προτίμηση μπορεί να είναι γλυκιές ή αλμυρές.



3. Σπιτικό Κέικ
Μία καλή πρόταση αν το παιδί σας ζητήσει κάτι γλυκό. Έχετε πολλές γευστικές εναλλακτικές εδώ.



4. Βάφλες Μπανάνας
Άλλη μία ωραία ιδέα για γλυκιά πρόταση, που καλύπτει και τις ανάγκες του παιδιού σε φρούτο. Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ: https://goo.gl/3TmDFU



5. Πίτες
Όλα τα παιδιά τις λατρεύουν. Γλυκιές ή αλμυρές, ιδίως οι τελευταίες είναι φουλ στα λαχανικά.



6. Σπιτικά κρουασάν μερέντας
Ξεχάστε τα έτοιμα κρουασάν, φουλ στα συντηρητικά και δώστε στα παιδιά σας κάτι αντίστοιχα γευστικό αλλά ταυτόχρονα υγιεινό.
Βρείτε τη συνταγή για τη σπιτική μερέντα εδώ: https://goo.gl/44CJsr





7. Λουκουμάδες / Ντόνατς
Ένα λατρεμένο σνακ των παιδιών, που μπορεί να γίνει πολύ πιο υγιεινό αν το ετοιμάσετε μόνες σας.



8. Τόστ με φυστικοβούτυρο & μπανάνα
Πολύ υγιεινό και γευστικό σνακ, όπου το παιδί ταυτόχρονα θα φάει και το φρούτο του. Ιδανικό αν το παιδί σας δεν ανήκει στην κατηγορία να τρώει εύκολα φρούτα.



9. Τυροψωμάκια
Είτε στην κλασσική τους εκδοχή είτε αυτής χωρίς γλουτένη, που λατρεύουμε εμείς (δες εδώ: https://goo.gl/p3zFM8) τα παιδιά ξετρελένονται.



10. Ομελέτα με λαχανικά
Μία αλμυρή εκδοχή για σνακ, όπου το παιδί θα πάρει όλα τα απαραίτητα από το αυγό και τα λαχανικά. Ιδανικά ψήστε τη στο φούρνο και συνοδέψτε με λίγο λιωμένο τυρί. Θυμίζει πολύ πίτσα!



Δε ξεχνάμε να συνοδεύουμε πάντα το κολατσιό τους με φρούτα εποχής, λαχανικά ή Mix ωμών ξηρών καρπών με σταφίδες, για έξτρα βιταμίνες και ενέργεια.


"Που θα αποθηκεύσω το κολατσιό"



Μία καλή πρόταση αποθήκευσης των ολόκληρων φρούτων, των τοστ, μπισκότων ή κριτσινιών, είναι τα Lunch bags. Μας έχουν βολέψει πολύ φέτος τόσο στο σχολείο όσο και στη βόλτα, γιατί είναι μικρά, βολικά, χωράνε παντού και προπάντων απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά μας.


Η φετινή μας επιλογή είναι από την παιδική σειρά της Ecolife, όπου τα συγκεκριμένα είναι BPA free και πλένονται και στο πλυντήριο. Οπότε δεν έχω να ανησυχώ για τίποτα παραπάνω. Επιπλέον το σχέδιο είναι τόσο εντυπωσιακό, που η μικρή μου το έχει λατρέψει!

Μπορείτε να δείτε όλη τη σειρά εδώ: https://goo.gl/MkCtBa

"Φαγητό στο ολοήμερο"



Αν το παιδί σας ανήκει στην κατηγορία να ακολουθεί το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου, τότε καλείστε να βάλετε στο φαγητοδοχείο του και το μεσημεριανό του.
Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς, ώστε να μην έχετε ανεπιθύμητες διαρροές. 

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσέξετε να είναι από ασφαλή υλικά, τα οποία δε θα επιβαρύνουν τον οργανισμό του παιδιού σας και να έχουν σωστή κατασκευή, ώστε να διατηρούν το φαγητό στη σωστή θερμοκρασία. Η δική μας πρόταση είναι τα φαγητοδοχεία της Ecolife, από ανοξείδωτο ατσάλι 18/8 και BPA free. Προτιμήσαμε το μεσαίο μέγεθος, που χωράει ικανοποιητική ποσότητα φαγητού για ένα παιδί και φυσικά είναι πολύ πρακτικό και ελαφρύ στη μεταφορά του.



Ολόκληρη η σειρά εδώ: https://goo.gl/yyCa1U

"Νερό, το απαραίτητο"


Τέλος είναι απαραίτητο το παγουρίνο με το νερό. Φροντίστε να χωρά επαρκή ποσότητα νερού, γιατί τα παιδιά με το παιχνίδι και τη γυμναστική πίνουν συχνά. 
Δώστε στο παιδί σας την επιλογή να διαλέξει το σχέδιο και χρώμα που προτιμά, ενώ εσείς επιλέξτε να είναι πρακτικό στο στόμιο και από ασφαλή υλικά. 

Η δική μας επιλογή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι τα ανοξείδωτα παγουρίνα της Ecolife, αυτή τη φορά το μεγάλο των 600μλ με το αθλητικό στόμιο, αφού βολεύει περισσότερο τη μικρή μου.


Μπορείτε να δείτε όλη τη συλλογή εδώ μαζί με τα χαρακτηριστικά: https://goo.gl/B1oHTc αλλά και την παιδική σειρά εδώ: https://goo.gl/xed539

Εμείς από την πλευρά  μας ευχόμαστε μία σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργία για τα παιδάκια μας και πολύ υπομονή σε όλες τις μαμάδες! Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να σας αφήσουμε χωρίς διαγωνισμό για το καλωσόρισμα της νέας σχολικής χρονιάς!

"ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ"

Μία τυχερή μανούλα ή παιδάκι, θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ολόκληρο το σετ που περιλαμβάνει το φαγητοδοχείο των 800μλ, το ανοξείδωτο μπουκάλι αλλά και ένα lunch bag, στις αποχρώσεις και σχέδια που επιθυμεί!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη φωτογραφία στο facebook, στο Instagram ή και στα δύο και να δηλώσετε συμμετοχή!










You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο το σημερινό σου post!με βοηθησε αρκετά με τον προβληματισμό μου οσον αφορα το δεκατιανό του παιδιού μου γιατί είχα κολλησει στο τοστ,αβγο,μπανανα,χυμο,γαλακτοφετα!αν θες γραψε και φαγητά για ολοήμερο γιατί αυτό κι αν ειναι μπέρδεμα!οχι σαλτσες,ψαρια,σούπες..Μας βλέπω να τη βγαζουμε τη χρονιά με κιμαδες σε ολες τις μορφές και μακαρονια!(nessava2121)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σε βοήθησα. Η λίστα δεν έχει τελειωμό και ήταν πολλά αυτά που ήθελα να προσθέσω αλλά θα μου έβγαινε τεράστιο το άρθρο!!!!!
      Όσο για το ολοήμερο γιατί απορρίπτεις κατηγορίες με σάλτσες και σούπες; Αν έχεις καλό φαγητοδοχείο δε θα έχεις θέμα. Από εκεί και πέρα οι πίτες είναι σίγουρα μία καλή λύση ειδικά οι κρεατόπιτες, παστίτσιο, γεμιστά, η δικιά μου πέρυσι στο νηπιαγωγείο να φανταστείς όποτε έφτιαχνα ντολμαδάκια ή κεφτεδάκια τα έπαιρνε για δεκατιανό!!!
      Άνετα κοτόπουλο σε όλες τις εκδοχές, λαδερά εννοείται. Και συνοδεία σαλάτα και τυράκι. Υπάρχουν εναλλακτικές πολλές.

      Διαγραφή

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ