Ads

παζλ παιδί

KidsTime | Ενας μικρος Master Chef!

3:33 μ.μ.toniamakeupdiaries

Ο μικρός μου γιος σε λίγο καιρό γίνεται 3 ετών. Ήδη εδώ και 6 μήνες έχει αρχίσει να αγαπάει πολύ τα puzzle. Ασχολείται πολύ με αυτά, περνάει ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο του και γενικώς δε προλαβαίνουμε να αγοράζουμε νέα puzzle όλο και για μεγαλύτερη ηλικία.

Μία ακόμη μεγάλη του αγάπη είναι η μαγειρική. Μιας και ακόμη δε πηγαίνει σχολείο και τον έχω σπίτι, τρυπώνει συνεχώς μέσα στην κουζίνα, σκαρφαλώνει στον πάγκο και μονίμως είναι με μία κουτάλα στο χέρι να θέλει να με βοηθήσει!

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που ασχολείται και με τα δύο, μιας και θεωρώ πως είναι πολύ δημιουργικά, πολύ ενθαρρυντικά και βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του αλλά και της αντίληψης. Μέσα από ένα puzzle τα παιδιά μπορούν με τη φαντασία τους επιπλέον να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, να σκαρφιστούν καινούργια παιχνίδια βασιζόμενα στην εικόνα που σχηματίζουν.


Αυτός είναι και ο λόγος, που από την πρώτη στιγμή με ενθουσίασε η ιδέα του 3d puzzle, που ανακάλυψα στη στήλη για τα παιδιά στο eshop των Εκδόσεων Ψυχογιός. Ένα puzzle αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Γιατί δίνει τη δυνατότητα στο παιδί κάθε φορά να το στήσει με το δικό του τρόπο, ανάλογα με την ιδέα που θέλει να δημιουργήσει. Ενώ παράλληλα έρχεται σε επαφή και με το βιβλίο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του.

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ενθουσιάστηκα αμέσως στην εικόνα του puzzle "Κουζίνα". Συνδυάζει όλα αυτά που λατρεύει ο μικρός μου. Μέσα από αυτό παίζει, δημιουργεί, αναλαμβάνει το ρόλο του μάγειρα, μαθαίνει πως τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μεγάλη αξία στη διατροφή μας, ενώ προσπαθεί μόνος του κάθε φορά να βάλει τα δικά του υλικά στο φαγητό και να δημιουργήσει τα δικά του πιάτα. 



Παράλληλα μέσα από το βιβλιαράκι που περιέχεται στο βαλιτσάκι, το παιδί αγαπά το βιβλίο, μαθαίνει την κουζίνα και τους χώρους της. Διαβάζοντας έρχεται σε επαφή με τη διαδικασία των βημάτων που ακολουθούμε από την αρχή του μαγειρέματος μέχρι το τελικό στάδιο που είναι το στρώσιμο του τραπεζιού. Και όλα αυτά μέσα από πολύ απλά, ευχάριστα και κατανοητά στιχάκια.



Τέλος, όπως ο κάθε γονιός έτσι και εγώ, πέρα από την όμορφη πλευρά του παιχνιδιού, κοιτάμε και αυτό που θα δώσουμε στο παιδί μας να είναι λειτουργικό και ασφαλές. Με τη συγκεκριμένη σειρά δεν έχω να ανησυχώ, μιας και τα κομμάτια είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος χωρίς να υπάρχει ο φόβος της κατάποσης, είναι από πολύ χοντρό χαρτόνι και ανθεκτικά. Το ίδιο και το βιβλίο που περιέχεται, είναι μικρό, κατάλληλο για τα μικρά χεράκια των 3χρονων, με σκληρές σελίδες, ώστε να μη μπορούν να κοπούν εύκολα.



Από τη σειρά Αστέρι, που θα βρεις εδώ: https://goo.gl/efuCvG κυκλοφορούν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα puzzle, που έχω βάλει ήδη στο μάτι τόσο για τον μικρό μου αλλά και ως δώρο γενεθλίων μιας και το επόμενο διάστημα είμαστε φουλ στα παιδικά πάρτυ!

Εσύ έχεις δοκιμάσει κάποιο παιχνίδι της σειράς και ποιο θα μας πρότεινες να δοκιμάσουμε ακόμη;







   

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ